Producent: Food Colours
Barwnik spożywczy w żelu tubka 20g kolor żółty
Cena od: 7,99 zł
Porównaj ceny w innych sklepach:
7,99 zł |
Ozdabiasz tort albo pieczesz ciasto?
Chcesz zaskoczyć znajomych wyrazistym i nietypowym kolorem swoich wypieków?
Barwnik w żelu- prosty w aplikacji.
Mocno skoncentrowana barwa pozwala uzyskać wyraziste i żywe kolory nawet w niewielkich aplikacjach.
Żel dokładnie wrabia się w masę, bez dodatku wody.
Barwnik nadaje się do wszelkiego rodzaju zastosowań między innymi polew, lukrów, ciast czy marcepanu.
Dzięki postaci pasty ułatwia dozowanie i zmniejsza możliwość rozlania czy rozsypania barwnika,
Bogata oferta wielu kolorów podstawowych, możliwość dowolnego ich łączenia.
Zastosowanie:
Główne przeznaczenie: marcepan, masy cukrowe i solne, śmietana (w tym kremy niskotłuszczowe), karmelki, lukry, styl angielski.
Ponadto: aplikacje wodnorozpuszczalne - ciasta, dżemy, galaretki, lody, napoje i alkohole.
Dozowanie:
Należy zaczynać dozowanie od jak najmniejszej ilości barwnika.
Powoli zwiększając dozy do uzyskania pożądanego koloru, a warunkach domowych, polecamy dozowanie wykałaczką.
Przyjmujemy dozowanie barwników tradycyjnych w żelu na poziomie 1-3 grama na 1 kilogram masy.
Dla uzyskania delikatnych odcieni wystarczą mniejsze dozy (nawet od 0,1 g/kg), dla silniejszych wybarwień można dodać więcej barwnika (do 20 g/kg).
W przypadku przedozowania, barwnik może migrować oraz upłynnić marcepan i masę cukrową.
Informacje techniczne:
Barwniki w żelu, można z sobą mieszać.
Barwniki oparte są na syropie glukozowo-cukrowym, zawierając minimalna ilość wody (od 2% do 10% zależnie od koloru), co w ograniczonym stopniu, umożliwia po emulgacji barwienie tłuszczy.
Kolor: żółty
Data przydatności: 2 lata
Producent: FOOD COLOURS POLSKA
Chcesz zaskoczyć znajomych wyrazistym i nietypowym kolorem swoich wypieków?
Barwnik w żelu- prosty w aplikacji.
Mocno skoncentrowana barwa pozwala uzyskać wyraziste i żywe kolory nawet w niewielkich aplikacjach.
Żel dokładnie wrabia się w masę, bez dodatku wody.
Barwnik nadaje się do wszelkiego rodzaju zastosowań między innymi polew, lukrów, ciast czy marcepanu.
Dzięki postaci pasty ułatwia dozowanie i zmniejsza możliwość rozlania czy rozsypania barwnika,
Bogata oferta wielu kolorów podstawowych, możliwość dowolnego ich łączenia.
Zastosowanie:
Główne przeznaczenie: marcepan, masy cukrowe i solne, śmietana (w tym kremy niskotłuszczowe), karmelki, lukry, styl angielski.
Ponadto: aplikacje wodnorozpuszczalne - ciasta, dżemy, galaretki, lody, napoje i alkohole.
Dozowanie:
Należy zaczynać dozowanie od jak najmniejszej ilości barwnika.
Powoli zwiększając dozy do uzyskania pożądanego koloru, a warunkach domowych, polecamy dozowanie wykałaczką.
Przyjmujemy dozowanie barwników tradycyjnych w żelu na poziomie 1-3 grama na 1 kilogram masy.
Dla uzyskania delikatnych odcieni wystarczą mniejsze dozy (nawet od 0,1 g/kg), dla silniejszych wybarwień można dodać więcej barwnika (do 20 g/kg).
W przypadku przedozowania, barwnik może migrować oraz upłynnić marcepan i masę cukrową.
Informacje techniczne:
Barwniki w żelu, można z sobą mieszać.
Barwniki oparte są na syropie glukozowo-cukrowym, zawierając minimalna ilość wody (od 2% do 10% zależnie od koloru), co w ograniczonym stopniu, umożliwia po emulgacji barwienie tłuszczy.
Kolor: żółty
Data przydatności: 2 lata
Producent: FOOD COLOURS POLSKA